Web Analytics Made Easy - Statcounter

ارومیه- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از تهیه نقشه کاداستر برای ۳۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه خبر داد.

اسمعیل کریم زاده در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه در سه سال گذشته برای اجرای ۳۰۰ هزار هکتار کاداستر پیش بینی شده است افزود: از محل اعتبارات احیای دریاچه ارومیه برای ۱۲۶ هزار هکتار از اراضی نقشه کاداستر تهیه شده و مابقی هم در دست تهیه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه برای اجرای این ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان اعتبار هزینه شده است ادامه داد: تهیه نقشه کاداستر اراضی حوضه آبریز دریاچه ارومیه، مطالعه و اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار بارانی و قطره ای، مطالعه و اجرای انتقال آب با لوله، طرح اجرای شبکه های فرعی و زهکشی پایاب سدهای استان از مهمترین برنامه های پیشنهادی سازمان در راستای احیای دریاچه ارومیه است که در ستاد احیا مصوب و عملیات اجرایی آن در حال انجام است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: برای احیای دریاچه تلاش های مؤثری صورت گرفت که در نهایت از ۲۷ راهکار مصوب ستاد احیای دریاچه ارومیه، ۱۶ مورد مربوط به استان آذربایجان غربی و ۵ مورد مربوط به سازمان جهاد کشاورزی و ادارات تابعه در استان بود.

۷۲میلیون مترمکعب آب در بخش کشاورزی صرفه جویی شد

کریم زاده با اشاره به صدور مصوبه دولت مبنی بر احیای دریاچه به هر قیمت، اظهارداشت: با توجه به تأکید رئیس جمهور بر حفظ کشاورزی در منطقه، ضمن پیاده سازی برنامه اصلاح الگوی کشت برای استفاده بهینه از آب، برای افزایش آگاهی کشاورزان و گسترش کشاورزی حفاظتی و بالا بردن راندمان تولید اقدامات مؤثری انجام داده ایم.

کریم زاده با اعلام اینکه تا امروز نزدیک به ۱۴ هزار هکتار از اراضی حوضه دریاچه؛ شیوه های نوین آبیاری اجرا شده، افزود: ۴۱۴ کیلومتر انتقال آب با لوله در ۹ شهرستان حوضه آبریز دریاچه ارومیه به منظور کنترل و کاهش مصرف آب در آن دسته از اراضی که سایر شیوه های نوین آبیاری امکان پذیر نبود، اجرایی کرده ایم که با اجرای این طرح ها ۷۲ میلیون متر مکعب آب مصرفی در بخش کشاورزی صرفه جویی شده است.

وی اضافه کرد: به ازای هر کیلومتر انتقال آب با لوله ۴۴۰۰ مترمکعب، به ازای هر هکتاراجرای آبیاری قطره ای نزدیک به شش هزار مترمکعب، به ازای هر هکتار اجرای روش های آبیاری بارانی و نوار تیپ در مزارع چغندرقند و اراضی زراعی نزدیک به ۶۵۰۰ مترمکعب صرفه جویی آب وجود دارد که به راحتی می توان به احیای دریاچه ارومیه کمک کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با اعلام اینکه اصلاح الگوی کشت از دیگر اقدامات این سازمان برای تسریع در احیای دریاچه ارومیه بود، گفت: همچنین کشاورزی حفاظتی در سطح ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی زراعی استان انجام شد که علاوه بر مصرف کم آب، از خاک اراضی کشاورزی نیز محافظت می کند.

۵۵هزار هکتار اراضی کشاورزی استان مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شد

کریم زاده به اجرای طرح اطلاع رسانی و آگاه سازی جوامع محلی به منظور احیای دریاچه ارومیه اشاره و اظهار کرد: اقدامات خوبی در زمینه جلب مشارکت جوامع محلی حاشیه دریاچه ارومیه با همکاری سازمان ملل متحد، دولت ژاپن و ستاد احیای دریاچه ارومیه در دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی صورت گرفته و این جوامع آماده کمک به حفظ دریاچه ارومیه هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه تاکنون ۵۵هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار شده اند اضافه کرد: تجهیز این مقدار از اراضی کشاورزی سبب شده است تا میزان ۷۲ میلیون مترمکعب آب کشاورزی صرفه جویی شود.

وی در پایان با اعلام اینکه کشاورزی در استان تعطیل بردار نبوده و در حال رشد و پیشرفت است، گفت: باید به صورت جدی نسبت به تغییر روش های آبیاری، استفاده از تکنولوژی های روز کشاورزی، بالا بردن راندمان تولید و بهره مندی از ارقام زودبازده و کم آب بر استفاده کنیم تا کمک ها برای احیای دریاچه ارومیه سرعت بیشتری داشته باشد.

کریم زاده با بیان اینکه آبیاری تحت فشار به دو صورت پایاب شبکه های مدرن و پایاب چاه های عمیق، نیمه عمیق، چشمه ها و قنات یعنی خرده مالکی انجام می شود افزود: امسال طرح های آبیاری تحت فشار استان درحدود ۲۸۰۰۰هکتار در شبکه های فرعی آبیاری تحت فشار پایاب سدهای شمال و جنوب استان و حدود ۵۰۰۰هکتار در اراضی خرده مالکی در حال اجرا هستند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با اعلام اینکه با اتمام این طرحها حدود ۱۲۳میلیون متر مکعب آب صرفه جویی می شود گفت: سهم کمک بلاعوض تخصصی برای اجرای طرح های خرده مالکی ۷۰میلیون ریال برای آبیاری قطره ای و تیپ و ۵۰میلیون ریال برای آبیاری بارانی و ۳۲میلیون ریال برای آبیاری کم فشار و در شبکه های مدرن تا ۸۵درصد هزینه های اجرای طرح ها پرداخت می شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۷۳۰۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی روند اجرای طرح جهش تولید در دیم زارهای مرگور ارومیه

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،  معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان به همراه مدیر زراعت سازمان و کمیته فنی شهرستان ارومیه ضمن بازدید از مرکز مرگور به منظور رصد و پایش مزارع و بررسی وضعیت زراعی از مزارع گندم و علوفه منطقه بازدید کرد.

 دیانتی در حاشیه این دیدار تاکید کرد: علاوه بر محصول استراتژیک  گندم   محصولات دیگری مانند جو، دانه های روغنی، حبوبات، نباتات علوفه ای و گیاهان دارویی را نیز می توان با موفقیت تولید کرد که علاوه بر تامین بخشی از نیاز بهره برداران و جامعه مصرف در حفاظت از منابع تولید و پایداری آنها نقش موثری خواهند  داشت. 

وی ادامه داد: با اجرای طرح جهش در دیمزارها  اقدامات فنی  لازم در راستای کشاورزی حفاظتی ازجمله حفظ بقایا، کشت عمود بر شیب، گذر از آیش زرد به سبز و کشت مستقیم از اهداف طرح میباشد که کارشناسان محترم در مراکز جهاد کشاورزی نسبت به اجرای آنها اهتمام بیشتری باید داشته باشند.

دیانتی اضافه کرد: در طرح جهش تولید در دیم زارها علاوه بر استفاده از بذر و کود مناسب، مبارزه با عوامل خسارتزای گیاهی مانند مبارزه با آفات و بیماری و توجه به توصیه های مروجان کشاورزی هم از دیگر عوامل موثر در افزایش تولید گندم و سایر محصولات است.

دیانتی افزود: استفاده از تکنیک های روز دنیا برای افزایش بهره وری در اراضی دیم یکی از اهداف طرح جهش بوده و کشاورزی حفاظتی و کم خاکورزی و بی خاکورزی، استفاده از ارقام جدید و متحمل به شرایط اقلیمی و ... از جدیدترین و کارآمدترین روش های مورد استفاده در دنیاست.

در ادامه اشکان رضایی معاون فنی و اجرایی شهرستان گزارشی از اجرای طرح در شهرستان و مجیدی مسئول مرکز مرگور گزیده ای از اجرای طرح و اقدامات انجام یافته در منطقه مرگور را ارائه کرد.

دیگر خبرها

  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • بررسی روند اجرای طرح جهش تولید در دیم زارهای مرگور ارومیه
  • پربازدید‌های خبرگزاری صدا وسیمای آذربایجان غربی در ۲۴ ساعت گذشته
  • وجود ۱۴ نقطه حادثه خیز در جاده‌های ارومیه
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • قرارگیری چهارمحال و بختیاری در جایگاه دوم استفاده از سیستم‌های نوین آبیاری
  • آغاز احداث متروی رباط کریم/اجرای طرح بعد از تملک اراضی و هماهنگی با متروی تهران و تأیید نقشه‌ها
  • افتتاح هتل و آغاز اجرای تله کابین خوشاکو در ارومیه
  • کشف مواد مخدر شیشه در مرز ارومیه